top of page

Vraag en antwoord

Elke week zit mijn mailbox en alle andere communicatieplatformen overvol met allerhande uiteenlopende vragen. Om het beantwoorden van deze vele vragen te vergemakkelijken heb ik de meest voorkomende vragen hieronder verzameld en voorzien van een antwoord.

​

Ik rangschik de vragen per thema

Vragen over de materialen die jullie van thuis moeten meebrengen.

Vraag: Welke soort bescherm-handschoenen moet ik meebrengen?

Antwoord: Goed beschermende handschoenen zoals tuinhandschoenen, een paar oude lederen handschoenen of een paar anti-cut handschoenen zijn voldoende. We beschermen onze handen bij het uitzoeken van het glas in de glasbakken omdat deze glasscherven kunnen bevatten waar venijnige scherpe punten en randen kunnen aanzitten.
NIET GESCHIKT: latex-handschoenen of afwashandschoenen.

Vraag: Moet ik beschermkledij bij hebben? En welke schoenen doe ik het best aan?

Antwoord: Het bijhebben van een schort is altijd goed! We werken met verschillende soorten van olie en vetstoffen tijdens de workshop en deze laten vlekken na die er zéér moeilijk uitgaan.
Ben je geen fan van het dragen van een schort? Zorg dan dat de kledij die je aanhebt niet je "zondags kostuum" is!
Vermijd ook kledij met "vlindermouwen" en wijde "fladdermouwen". We werken in een atelieromgeving waar designerkledij niet aan te raden is. Laat dus Coco Chanel, Prada, Gucci of Givenchy maar in je kast hangen.

​

Qua schoenen kies je bij voorkeur voor gesloten en aansluitend schoeisel. Sandalen of open schoenen in de zomer zijn aangenaam. Ik weet het! Maar glassplinters tussen de tenen zijn uiterst onaangenaam!
Kies ook voor gemakkelijk schoeisel. Laat die "fancy" pumps of stiletto's van Louboutin ook maar thuis. Die staan daar goed. 

Vraag: Wat anders moet ik zeker bij hebben?

Antwoord: Je leesbril indien je een leesbril van doen hebt! Vergeet die zeker niet! Er is een fase in de uitvoering van de workshop waar goed zicht uiterst belangrijk is.
Voor de mensen die nog in de "ontkenningsfase" zitten maar tijdens de workshop zich toch moeten realiseren dat ze eigenlijk wel een leesbril van doen hebben.... Geen nood! Ik heb leesbrillen van verschillende sterkte tegen mijn wand hangen die ik je gedurende de workshop kan uitlenen. Van sterkte +1.50 tot +3.00. Het zijn niet de meeste flatterende designermodellen maar ze doen wat ze moeten doen.

Vraag: Moet ik eigen glas meebrengen? En moet ik eigen glasbewerkings-materialen aankopen of bijhebben?

Antwoord: Nee! Alles is voorzien!
Maar als je thuis eigen glas hebt liggen komende van een oud loodraam of uit een oude deur en je staat erop om dit glas te verwerken in je werkstuk. Dan mag je dit uiteraard meebrengen. Dan evalueer ik wel op het moment zelf of het glas geschikt is tot verwerking tijdens de workshop.
Heb je een eigen glassnijder liggen? dan mag je die ook meebrengen. Dan wordt deze getest en zien we op het moment zelf of deze geschikt is om te gebruiken.

Vragen over locatie, bereikbaarheid met wagen of trein + parkeren.

Vraag: Waar bevindt zich het glasatelier?

Antwoord: Het glasatelier kan je terugvinden in de Slachthuisstraat 20-22, 9800 Deinze. In het gebouw van Farmfabriek op het eerste verdiep. Farmfabriek is een Co-Working-Space voor verschillende creatieve en ambachtelijke ateliers.

Wandel Farmfabriek binnen via het café. Loop door het zwarte gordijn helemaal tot op het einde van het gebouw en neem de betonnen trap naar boven. Eens boven begeef je je naar de linkervleugel en wandel helemaal door naar het einde waar je mijn glasatelier zal aantreffen.

Vraag: Is Deinze vlot bereikbaar met de wagen?

Antwoord: Zeer zeker! Kom je vanuit de richting Antwerpen-Gent of vanuit de richting Kortijk-Gent dan blijf je de E17 volgen en neem je de afrit Deinze. Kom je vanuit de richting Brussel-Aalst dan heb je langs de E40 de afrit Drongen en kun je via de secundaire weg via Baarle - Bachte-Maria-Leerne naar Deinze komen.  Kom je vanuit de richting van Oostende dan blijf je op de E40 en neem je de afrit Aalter of vervolgens via de secondaire weg (Lotenhulle, Vinkt, Zeveren) tot in Deinze te komen.

TIP: gebruik Waze of Google Maps als GPS om je route te bepalen/berekenen en ontdek eventuele werkzaamheden en omleidingen.
OPGELET: Woensdag is marktdag in Deinze en dan kan het verkeer wel wat drukker zijn.
OPGELET: Heb je je ingeschreven voor een "afterworkshop" die start om 18u30 dan moet je zeker rekening houden met een verhoogde drukte in het verkeer in en om Deinze.

Vraag: Waar kan ik de wagen parkeren?

Antwoord: Er is behoorlijk wat parking in de buurt. Helemaal gratis!!

Parking Kerkhof "Neerleie" - deze bevindt zich op je rechterkant meteen bij het inrijden van de Slachthuisstraat.

Parking Vaartkant - Mocht de eerste parking vol staan dan rijd je de Slachthuisstraat helemaal door en net voor het einde van de straat op je linker kant heb je een tweede gratis parking.

Parkeren in de straat kan/mag uiteraard ook maar dan MOET je een blauwe kaart leggen die om de twee uur moet aangepast worden. Boetes voor niet correct gebruik van de blauwe kaart zijn zéér frequent. Het kost je €25,00- aan retributie en dit per dagdeel!

OPGELET: Woensdag is marktdag in Deinze en dan zijn de parkeerplaatsen iets beperkter. Kom op tijd voor het geval je het blokje één of tweemaal moet omrijden. 

Vraag: Is met de trein naar Deinze komen een optie?

Antwoord: Absoluut! Het treinstation ligt op 12 tot 15 minuten wandelen van de Slachthuisstraat. Snelwandelaars kunnen het zelfs op 10 minuten. 
Kom het station buiten via het Stationsplein, wandel de Georges Martensstraat in en loop die door tot aan het kruispunt met de Gentstraat.  Steek het kruispunt over en wandel rechtdoor de Guido Gezellelaan in. Blijf deze volgen over de brug met de Leie tot aan het kruispunt met de Karel Picquélaan. Steek over en blijf vervolgens rechtdoor wandelen in de Peter Benoitlaan. Blijf deze laan volgen totdat je op de rechter kant de omheiningsmuur van het kerkhof tegenkomt. Voorbij het kerkhof ga je rechtsaf en wandel je de Slachthuisstraat in. Farmfabriek (waarin mijn atelier zich bevindt) ligt halverwege de Slachthuisstraat op je rechterzijde.

​

Om het station van Deinze te bereiken zal mogelijks een overstap nodig zijn. Zeker als je vanuit de richting Limburg, Antwerpen of Brussel kom. Meestal is die overstap in Gent-Sint-Pieters.
Plan je reis via de website van de NMBS ( https://www.belgiantrain.be ) vanuit jouw station tot in het station van Deinze en ontdek jouw gemakkelijkste route.

Vraag: Ik kom met de fiets. Kan ik die daar veilig kwijt?

Antwoord: Voor de gevel van Farmfabriek (het gebouw waarin mijn atelier zich bevindt) is er een fietsenstalling waar je je fiets met een goed slot stevig kan aan vastmaken. Heb je een dure fiets en wil je die liever binnen stallen? Dat mag!

Vraag: Ik kom met de elektrische fiets. Mag ik de batterij van mijn fiets opladen terwijl ik de workshop volg?

Antwoord: Tuurlijk! :-)

Vragen over timing, start- en einduur.

Vraag: Ik heb vertraging gehad in het verkeer en ga hooguit een 20 minuten te laat zijn. Wat doe ik?

Antwoord: Bel me op het nummer +32 475 33 00 43 om te melden dat je hooguit 20 minuten te laat zal zijn. Maak je niet zenuwachtig en blijf kalm. Zelfs al ben je 20 minuten te laat, dan nog kan je invallen en de workshop starten.

Vraag: Ik heb danig veel pech onderweg dat ik ruim een drie-kwartier tot een uur te laat zal zijn. Wat doe ik dan?

Antwoord: Bel me op het nummer +32 475 33 00 43 om te melden dat je veel te laat zal zijn. Dan overleggen we of je alsnog doorkomt en de workshop ruim te laat aanvat. Met als logisch gevolg dat je dan zal nablijven om je werkstuk afgewerkt te krijgen. Of we beslissen om de workshop voor jou niet meer te starten en die te verdagen naar een ander moment.

OPGELET: verleggen naar een later moment kan inhouden dat het een paar maand verder in de tijd zal zijn. De workshops in het glasatelier zijn danig druk bezet dat herhalen op korte termijn quasi onmogelijk is.

Vraag: Wanneer starten de workshops en wanneer zijn ze gedaan?

Antwoord: Afhankelijk van het type workshop is er een verschillend start- en/of einduur

  • gewone namiddagworkshops: start om 13u00 - einde om 17u30 à 18u00 (incl. koffiepauze)

  • medium namiddagworkshops: start om 13u00 - einde om 18u00 à 18u30 (incl. koffiepauze)

  • lange namiddagworkshops: start om 13u00 - einde om 19u00 à 19u30 (incl. koffiepauze)

  • dagworkshops : start om 10u00 - einde om 18u00 à 18u30 (incl. lunchpauze en koffiepauze)

  • afterworkshops: start om 18u30 - einde om 21u30 à 22u00

Vraag: Ik heb nog een afspraak na mijn workshop. Is dat doenbaar?

Antwoord: Zorg er gewoon voor dat je geen krap aansluitende afspraken hebt na de workshop. Werken onder druk en stress is nooit goed. Het is slecht voor je hart en je kan er een burn-out aan overhouden! ;-)

Als je nog iets wil plannen na afloop van de workshop kijk dan zeker naar het einduur van de workshop en reken daar nog een uur bij zodat je het niet te krap maakt qua planning. Zo heb je alle tijd om je werkstuk zonder haasten af te werken.

Vragen over annuleren van je deelname.

Vraag: Ik heb geen andere keuze om mijn deelname te annuleren. Wat nu?

Antwoord: Breng me in eerste instantie op de hoogte door mij te bellen of een whatsapp te sturen naar +32 475 33 00 43. 

Annuleren, in welk geval dan ook, kan voorvallen maar er wordt geen refund voorzien.  Afhankelijk van de timing waarop je annuleert zijn er ook regels.

  • Je annuleert (ongeacht de reden) minstens 48 uur van op voorhand: = een digitale code ter waarde van je inschrijving om jezelf later opnieuw in te schrijven voor dezelfde of een andere workshop.

  • Je annuleert (ongeacht de reden) minder van 48 uur van op voorhand: een digitale code ter waarde van 50% van je initiële inschrijvingsgeld om te gebruiken om jezelf opnieuw in te schrijven voor dezelfde of een andere workshop.

  • Je annuleert (ongeacht de reden) de dag zelf op minder dan 6 uur voor aanvang van de workshop: Verbeurtverklaring van je volledige inschrijvingsgeld.

  • Een "no-show": geen refund, maar ook geen herkansing op een latere datum.

​

OPGELET: verleggen naar een later moment kan inhouden dat het een paar maand verder in de tijd zal zijn. De workshops in het glasatelier zijn danig druk bezet dat herhalen op korte termijn quasi onmogelijk is.

Vraag: Overmacht en ik moet mijn deelname aan de workshop annuleren?

Antwoord: Uiteraard als je geconfronteerd wordt met een plotse ziekte of een ongeval net de dag ervoor, of de dag zelf, dan kun je niets anders dan annuleren kortdag voor aanvang van de workshop. Jammer voor mij want op zéér korte termijn de vrijgekomen plaats(en) laten invullen door andere personen is zéér moeilijk. Maar breng me zeker op de hoogte!  In dit geval wil ik gerust een uitzondering maken op de verbeurdverklaring van je inschrijvingsgeld maar dan is een bewijs van ziekte wel geapprecieerd. 

Vragen over veiligheid en gevaar van glas en andere materialen.

Vraag: Houden glasworkshops grote gevaren in?

Antwoord: Als je je houdt aan de veiligheidsvoorschriften die ik duidelijk en herhaaldelijk aangeef tijdens de workshop zal er je niets overkomen. Hooguit een kleine mini-snijwonde aan de vingers.  Daarvoor ben ik voorzien van ontsmetting, pleisters en indien nodig een steristrip. En mocht het voorvallen dat je even een kort contact hebt met de soldeerbout dan is er altijd flamazine in huis.

Tot op vandaag is iedereen met al zijn/haar ledematen terug naar huis gegaan.  Er zijn nog geen vingers achtergebleven in mijn atelier.
Tenzij je een ongeleid projectiel bent en je van nature uit alle veiligheidsvoorschriften, die ik aangeef, in de wind slaat...  In dat geval zou ik zeggen: "blijf thuis" ;-)

Vraag: Drank en drugs. Kan dat?

Antwoord: Nee! Als er wordt gemerkt dat je als deelnemer zichtbare tekenen toont van dronkenschap, of zichtbare tekenen dat je onder invloed bent van drugs en/of verdovende middelen dan zal je de toegang tot het atelier en de workshop worden geweigerd. En dit zonder refund van je inschrijvingsprijs.

Vraag: Ik ben zwanger. Mag ik meedoen?

Antwoord: Dat mag! Maar wanneer het onderdeel "solderen" start zal ik er wel voor zorgen dat je zo weinig mogelijk in aanraking komt met de materialen en de dampen die vrijkomen. Alle andere onderdelen van de workshop vormen geen enkel gevaar voor de zwangerschap.

Vragen over leeftijd.

Vraag: Wat is de leeftijdsdoelgroep van de kinderworkshops?

Antwoord: De kinderworkshops richten zich op kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar. Er wordt wel gevraagd dat het kind een voldoende ontwikkelde motoriek en een goede oog-hand coördinatie heeft.

Vraag: Mag ik mijn kind alleen achterlaten op een kinderworkshop?

Antwoord: Nee! Kinderworkshops in het glasatelier zijn geen kinderopvang. Een kinderworkshops is steeds in duo ouder-kind. Of ruimer: de combinatie van een volwassene en het kind.  De volwassene moet een vertrouwenspersoon zijn van het kind.

Vraag: Mag ik mijn tiener inschrijven? Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen alleen meedoen aan een workshop?

Antwoord: Vanaf 12 à 13 jaar kunnen ze eigenlijk deelnemen als een volwaardig volwassen persoon. Tieners ouder dan 12 en jonger dan 18 dienen vergezeld te worden door een volwassene (vertrouwenspersoon) die zelf de workshop ook meedoet. 12-plussers worden aanzien als een volwassene en worden met hun eigen ticket als volwassene ingeschreven.
Ben je 18-plus? Dan mag je jezelf inschrijven en mag je ook alleen zonder een ouder of volwassene de workshops meevolgen. Jij als ouder evalueert wel van op voorhand of je tiener voldoende motoriek en interesse heeft om de workshop effectief te laten volgen.

Vraag: Is er een maximum leeftijd?

Antwoord: Nee! Al ben je 99 jaar of ouder, zolang je motoriek in orde is dan kan je altijd meedoen.

Vragen over haalbaarheid en moeilijkheidsgraad.

Vraag: Zijn de workshops haalbaar voor beginners die nog nooit met glasbewerking in aanraking zijn gekomen?

Antwoord: Absoluut. Al de workshops zijn erop voorzien dat IEDEREEN het kan.  Je hebt geen enkele voorkennis nodig om te kunnen deelnemen. En mocht het dan even moeilijk gaan tijdens een-of-andere fase van de workshop. Dan ben ik er altijd om je een handje te helpen.
Iedereen kan het!

Vraag: Ik heb een beperking. Kan ik deelnemen?

Antwoord: In de meeste gevallen wel. (onderstaand overzicht van beperkingen is een samenvatting van vragen die ik reeds heb ontvangen)

  • Doof of doofstom: Dan kan je zeker meedoen. Laat het mij wel van op voorhand weten zodat ik mijn tv-scherm kan klaarzetten met de powerpoint waarop elke fase van de workshop stap-voor-stap tekstueel staat uitgeschreven.

  • Rolstoel: Mijn atelier bevindt zich op het eerste verdiep en we hebben helaas geen personenlift. Laat me dit weten van op voorhand en dan verhuis ik voor de gelegenheid met alle plezier mijn atelier naar de gelijkvloers om de workshop daar te laten doorgaan.

  • Je mist één hand: Dan kun je de workshop zeker volgen en voorzie ik hier en daar wat hulpstukken om de verschillende fases te kunnen uitvoeren.

  • Je mist beide handen: Dan is het héél belangrijk dat je minstens aan één arm een stompje duim of vinger hebt waarmee je items stevig kunt mee vastklemmen. Dit is essentieel. Ik voorzie hier en daar wat hulpstukken om de verschillende fases te kunnen uitvoeren.

  • Achondroplasie of dwerggroei: Geen enkel probleem. Kom maar af! Laat het mij weten van op voorhand en ik voorzie de toestellen op een aangepaste werkhoogte.

  • Blind of slechtziend: Dit kan enkel en alleen met een vertrouwenspersoon die fungeert als "jouw ogen" en die je bij elke handeling fysiek kan bijstaan. Hier is de keuze van workshop-thema zeer bepalend.  Niet elke workshop-thema is geschikt. Contacteer me via mail (greggy.moulin@gmail.com) of via telefoon (+32 475 33 00 43) om te bepalen welke workshop ik je kan aanbieden.

​​

Voor elk van bovengenoemde beperking is er jou iemand voorgegaan die de gekozen workshop met perfect resultaat heeft afgewerkt. De beperking bleek dus helemaal geen beperking te zijn.

​

Heb je een andere beperking die ik niet heb aangehaald? Stuur me dan een mail naar greggy.moulin@gmail.com en dan evalueren we samen of het haalbaar is of niet.

Vragen over het aanbod en beschikbaarheid van de workshops.

Vraag: Ik zie een workshop in het algemeen overzicht maar ik vind die niet terug in de kalender?

Antwoord: Dit is goed mogelijk. Ofwel wordt deze workshop momenteel niet aangeboden. Ofwel staat de workshop wel op de agenda maar is die al volledig volzet.

  • Deze link geeft je enkel een overzicht van die workshops op de kalender waar er nog plaats is om in te schrijven.

  • Deze link geeft je een compleet overzicht van alle workshops op de kalender, inclusief alle workshops die volzet zijn. 

Vraag: Waar kan ik de communicatie vinden over het actuele aanbod van de workshops?

Antwoord: Enkel en alleen door mij te volgen op Facebook en/of Instagram.

Daar word je up-to-date gehouden over:

  • de lancering van nieuwe workshops

  • de herlancering van bestaande workshops die worden hernomen

  • eventuele plaatsen die last-minute vrijkomen door een annulering van een reeds ingeschreven deelnemer

  • nieuws over de vooruitgang van de inschrijvingen en de nog beschikbare plaatsen, per workshop-thema

  • algemene weetjes en nieuws

Bovenaan deze website vind je de iconen van Facebook en Instagram waarop je kan klikken om meteen op de juiste accounts te landen.​

Vraag: De workshop waar ik zò graag wil aan deelnemen staat als "volzet" aangegeven. Kan ik er toch nog bij?

Antwoord: Elk jaar heeft een mens bij het nieuwe jaar een voornemen.  Dat van mij was om streng te zijn en geen personen extra toe te laten wanneer een workshop reeds volzet is. Ik breng mezelf toch alleen maar in de problemen.
Dus bij deze is de algemene regel: "volzet = volzet". Gezien de materie en de toestellen waarmee we werken, is mijn volle aandacht vereist. Dit houdt in dat ik ook maar een maximaal aantal personen kan overzien en begeleiden.

Tevens is het zo dat het aantal toestellen ook beperkt is en het belangrijk is dat elkeen van de deelnemers zijn eigen toestel moet hebben zonder die te moeten delen met een ander. Toestellen delen = vertraging in de timing en vooruitgang van de workshop met onvermijdelijk gevolg dat de workshop uitloopt.

Vragen over de kostprijs van de workshops.

Vraag: Is de vermelde prijs de prijs per persoon?

Antwoord: Ja, de vermelde prijs is per persoon incl. BTW 

Vraag: Wat is er allemaal inbegrepen in de prijs?

Antwoord: Eigenlijk alles wat je nodig hebt om het werkstuk te kunnen maken. Dus alle verbruiksmaterialen alsook de nodige werktuigen die gedurende de workshop in bruikleen ter beschikking worden gesteld.

Vraag: Wij komen met een groep van drie of meer. Kunnen wij groepskorting bekomen?

Antwoord: Neen, de prijs per persoon is uitermate strak gerekend en berekend op basis van de kost van de materialen die worden gebruikt. Ik heb geen marges voorzien om kortingen te kunnen toestaan.

Vraag: Ik breng mijn eigen glas mee en beloof om geen glas te gebruiken uit jouw glasvoorraad. Mag ik een korting op de prijs ontvangen?

Antwoord: Neen, helaas. De kostprijs van mijn workshops is niet alleen gerekend op basis van glasverbruik. Het is ook gerekend op basis van tijd die ik elke keer opnieuw moet investeren om de workshops te kunnen organiseren. Ongeacht of je nu wel of niet eigen materiaal meebrengt van thuis, de prijs van de workshop blijft ongewijzigd.

Vragen over communicatie en bereikbaarheid.

Vraag: Ik heb een mail gestuurd reeds meerdere weken geleden en ik heb nog steeds geen antwoord ontvangen?

Antwoord: Mijn excuses daarvoor.  De dagelijkse toestroom van mails in de mailbox is met momenten overrompelend. Reken op een 6 tot 7 weken tijd alvorens een schriftelijk antwoord te krijgen. 

Vraag: Ik heb een bericht gestuurd via Messenger en/of Instagram Direct en ik krijg geen antwoord, geen reactie

Antwoord: Berichten via deze kanalen worden nooit beantwoord.

Vraag: Ik wil je opbellen. Wanneer ben je telefonisch bereikbaar?

Antwoord: Tijdens het geven van een workshop neem ik nooit op. Mijn aandacht gaat dan volledig uit naar mijn deelnemers.  je kan me telefonisch bereken tijdens de volgende momenten.

  • maandagen: er worden geen telefoonoproepen aangenomen

  • dinsdagen: er worden geen telefoonoproepen aangenomen

  • woensdagen: tussen 10u00 en 12u30 + tussen 18u30 en 20u00

  • donderdagen: tussen 10u00 en 12u30 + tussen 18u30 en 20u00

  • vrijdagen: tussen 10u00 en 12u30 + tussen 18u30 en 20u00

  • zaterdagen: tussen 10u00 en 12u30 + tussen 18u30 en 20u00

  • zondagen: er worden geen telefoonoproepen aangenomen

bottom of page