top of page

Vrij & Open Atelier

COMPOSITIE FOTO UURKAARTEN.001.jpeg

Heb je zin om te experimenteren met glas of heb je na het volgen van één van mijn workshops goesting gekregen om zelf een eigen creatie uit te werken? Maar je hebt geen zin om eerst te investeren in de vele prijzige toestellen en handgereedschappen die je nodig hebt?

Dan heb ik goed nieuws!

 

Vanaf 1 oktober 2020 stel ik op bepaalde dagen en uren mijn atelier open voor iedereen die zich wil komen uitleven en wil experimenteren met glas.

Lees hieronder hoe het allemaal in zijn werk gaat.

KOOP
5-uren kaart
€60,00- incl. BTW
KOOP
10-uren kaart
€120,00- incl. BTW
WELKE GLASTECHNIEKEN KAN JE KOMEN DOEN IN MIJN GLAS ATELIER?

Je kan glassnijden en glasslijpen. Dit met zowel vlak glas als met gebogen of rond flessenglas. Hiervoor zijn er verschillende toestellen en handgereedschappen ter beschikking.

Je kan koperfolie-techniek komen doen. In de volksmond beter gekend onder de naam "Tiffany".

Glas collages maken met UV-lijm technieken.

Vrij werk maken en experimenteren met glas en alle beschikbare toestellen en handgereedschappen die aanwezig zijn in het atelier.

 
 
WELKE GLASTECHNIEKEN KAN JE NIET KOMEN DOEN IN MIJN GLAS ATELIER?

Alle warmglastechnieken waar verhittingstoestellen en/of ovens aan te pas komen. Zoals: slumpen, hotpot, pâte-de-verre, glasblazen, glassmelten, etc...

Glasbeschilderingen met contour of grisailles en/of andere soorten glasverven die een oven vereisen om gebakken te worden.

Glas-in-lood gezien deze techniek voldoende afzuigsystemen vereist om de giftige lood-dampen uit de lucht van de ruimte te halen.

 
 
WAT IS ER INBEGREPEN IN HET UURTARIEF?

Bruikleen van allle handgereedschappen en glasbewerkingstoestellen die aanwezig zijn in het glas atelier:

 • Glassnijder met snijolie.

 • Glasbreek- en Glasgruistang.

 • Rondglassnijder voor het snijden van binnen- en buitencirkels.

 • Snijlatten en snijhaken.

 • Snijtoestel om flessen (type wijnfles) te snijden

 • Slijpmachine type Kristal 2000S

 • Diamandlint-glaszaag machine Taurus

 • Solderbouten en vloei-olie voor het solderen bij koperfolietechnieken

Glas uit de scherven-dozen

Snij- en werktafels.

Tinsoldeer

Koperfolie

UV-lijm voor glasverlijmingen

Allerhande poetsproducten.

Tekenmaterialen zoals glasstiften en glaskrijten.

Eventueel water- en elektriciteitsverbruik.

1 drankje uit de bar.

Koffie (Senseo) à volonté.

 
 
WAT IS ER NIET INBEGREPEN IN HET UURTARIEF?

Nieuw glas = glas die moet worden afgesneden van grotere platen die uit de rekken komen. Dit wordt per afgenomen oppervlakte berekend aan de glasprijs van het desbetreffende kleur/soort
(Breng je eigen glas mee. Indien gewenst kan er, volgens beschikbaarheid, ook glas worden aangekocht in het atelier. Ben je op zoek naar zeer specifiek glas of mondgeblazen glas? Neem dan zeker ruim van op voorhand contact op zodat ik het tijdig kan geregeld krijgen)

 
 
ADVIES & BEGELEIDING - GEEN "OPLEIDING"

Het hoofddoel van het open & vrij atelier is dat mensen hun eigen ding komen doen met glas en hun eigen creativiteit stimuleren. Hetzij om te experimenteren, hetzij om een vaardigheid verder uit te bouwen. En dit individueel, zelfstandig en geheel op eigen tempo.

Gregory zal steeds aanwezig zijn om, indien nodig, tussendoor wat advies te geven. Maar het is niet de bedoeling dat het open & vrij atelier als een "opleiding" kan worden aanzien. Behalve wat advies links en rechts zal er door Gregory geen nieuwe technieken aan jou worden aangeleerd. Je werkt volledig autonoom en zelfstandig en je bepaalt zelf de uitkomst van je experiment en creativiteit. 

Wil je toch een nieuwe techniek aanleren? Ga dan zeker eens kijken in de verschillende workshops die worden aangeboden.

 
 
HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

STAP 1

Je koopt een 5-uren of 10-uren kaart aan in de webshop. 1 uur in het atelier komt op €12,00- incl. BTW. Je kan kiezen tussen een kaart van 5 uren voor €60,00- incl. BTW of een kaart van 10 uren voor €120,00- incl. BTW.

STAP 2

3 tot 4 dagen na ontvangst van de betaling om mijn bankrekening is het tijd om in je inbox van je e-mail te controleren. Je zal een bericht ontvangen waarin staat dat de kaart klaar ligt in mijn atelier.

STAP 3

Reserveer je uren dat je in het atelier wil komen spenderen. Dit doe je door een e-mail te sturen naar greggy.moulin@gmail.com. Vermeld de dag en het uur dat je wenst te komen werken in het atelier. Hierop zal ik je een bevestiging sturen of, indien het atelier reeds bezet is, zal ik je enkele andere tijdstippen voorstellen.

Het atelier is beschikbaar op de volgende dagen en uren:

 • Dinsdagen tussen 10:00u en 17:00u

 • Woensdagen tussen 11:00u en 18:00u

 • Donderdagen tussen 10:00u en 20:00u

 • Vrijdagen tussen 10:00u en 18:00u

 • Zaterdagen tussen 12:00u en 18:00u

 • Op elke "afterworkshop" van 18u30 tot 21u30 (zie kalender door hier te klikken en check op welke dagen de afterworkshops doorgaan)

STAP 4

Je komt naar het atelier, op het afgesproken tijdsstip, om je volledig te laten gaan en je creativiteit bot te vieren. Na afloop zal het aantal gespendeerde uren in het atelier worden afgekruist van je gekochte uren-kaart.

STAP 5

Herhaal stap 3 & stap 4 totdat je uren-kaart op is.

Als je gekochte uren-kaart op is kun je gewoon een nieuwe aankopen. Door ofwel opnieuw via de webshop of door in het atelier zelf een nieuwe kaart aan te kopen. Koop je een nieuwe kaart aan in het atelier dan kan deze betaald worden met payconiq of met de bankcontact app op je smartphone.

bottom of page