WORKSHOP

GLAS SNIJDEN

Technische Workshop

Datum

Ofwel Donderdag 16 april 2020 GEANNULEERD

Ofwel Zaterdag 18 april 2020 GEANNULEERD

Ofwel Donderdag 30 april 2020 GEANNULEERD

Uur

Op donderdag van 18:00u tot 21:00u

Op zaterdag van 09:00u tot 12:00u

Locatie

Glas Atelier Grégory Moulin

Slachthuisstraat 20/22

9800 Deinze

In de gebouwen van Farm Fabriek Deinze

Prijs

€45,00- incl BTW

Aantal deelnemers

Maximum 5 deelnemers per workshop

Wens je extra info vooraleer je je inschrijft? Stuur me dan een e-mail met je vraag

VOORWAARDEN

Bij het inschrijven voor deze workshop ga je akkoord met de voorwaarden en ga je akkoord met het feit dat je opgegeven persoonsgegevens zullen worden toegevoegd aan onze database voor het uitsturen van onze nieuwsbrief. In het kader van de privacywetgeving zullen de opgegeven persoonsgegevens enkel en alleen maar gebruikt worden voor onze nieuwsbrief en zullen deze geenszins met derden worden gedeeld. 

Mocht blijken dat je, desondanks je inschrijving voor deze workshop, om gelijk welke reden niet kan deelnemen aan de workshop dan kan je je deelname annuleren door het sturen van een e-mail naar greggy.moulin@gmail.com.

Indien je annuleert minstens 2 dagen (48 uur) voor aanvang van de workshop dan zal het bedrag van inschrijving en het bedrag van eventueel vooraf aangekochte materialen 100% worden terugbetaald.

Indien je annuleert binnen de 2 dagen (48 uur) voor aanvang van de workshop dan zal slechts 50% van het bedrag van inschrijving en het bedrag van eventueel vooraf aangekochte materialen worden terugbetaald.

Indien je, zonder annulatie via e-mail, niet komt opdagen (no show) tijdens de workshop dan kan het betaalde bedrag voor de workshop, noch het betaalde bedrag van eventueel vooraf aangekochte materialen, niet worden teruggeëist.

Na het insturen van je online inschrijvingsformulier zal er een e-mail worden gestuurd teruggestuurd met de vraag om de betaling uit te voeren. Pas na ontvangst van het volledige bedrag is je inschrijving definitief vastgelegd.

Aangeboden materialen die vooraf, bij inschrijving, te koop worden aangeboden kunnen niet apart worden aangekocht zonder deel te nemen aan de workshop.

Er zal niet worden toegestaan dat er tijdens de duur van de workshop alcoholisch houdende dranken worden verbruikt. Het nuttigen van een alcoholisch houdend drankje zal pas na afloop van de workshop toegestaan worden. Glas is een materiaal dat omzichtig en verantwoordelijk moet behandeld worden gezien het ernstige snijwonden kan veroorzaken. Personen waarvan blijkt dat ze reeds bij aanvang van de workshop onder invloed zijn van alcohol en/of drugs zullen ontzegd worden om te starten aan de workshop zonder terugbetaling van de betaalde gelden.

In deze 3 uur durende technische workshop maak je kennis met het materiaal glas en leer je hoe je glas perfect kunt snijden en breken. Je leert er ook glas perfect op maat snijden zonder gespecialiseerde machines te gebruiken. Er is keuze uit verschillende data waarop je deze workshop kunt volgen.

Voor wie?

Deze workshop is vooral gericht naar mensen die voor de allereerste keer aan de slag willen gaan met glas en glassnijden. Of voor mensen die wel eens hebben geprobeerd om glas te snijden maar daar niet het gewenste resultaat mee geboekt hebben.

Wat doen en leren we tijdens de workshop?

 • Korte introductie wat glassnijden is en hoe het werkt.

 • Kennismaking met het instrument: de glassnijder en de functionaliteit ervan.

 • Hoe de glassnijder ergonomisch vasthouden.

 • De noodzaak en functionaliteit van snijolie en de mogelijke alternatieven.

 • Welke druk moet je op de glassnijder zetten om een goede glassnede te bekomen.

 • Eerste keer glas snijden uit de vrije hand en het glas breken op de glassnede.

 • Rechte snedes maken langs de haakse glaslat.

 • Hulpmiddelen maken om glasstukken te snijden die een exacte afmeting moeten hebben.

 • Cirkels snijden uit glas met de cirkelglassnijder

 • Ringen snijden uit glas met de cirkelglassnijder

 • Mallen maken om organische vormen uit glas te snijden+ deze vormen ook effectief te snijden.

Halverwege de workshop zal er een kort pauze moment worden ingelast en na afloop van de workshop zal er ook de mogelijkheid zijn om bijkomende vragen te stellen.

Wat is er inbegrepen in de prijs van de workshop?

 • Het float vensterglas die nodig is om te leren glassnijden.

 • Het lenen van een glassnijder om mee te oefenen tijdens de duur van de workshop
  Een eigen glassnijder, als je die reeds hebt, mag uiteraard worden meegebracht of bij het inschrijven heb je ook de kans om reeds vooraf een eigen exemplaar aan te kopen die je na afloop van de workshop mee naar huis mag nemen. (zie inschrijvingsformulier hieronder)

 • Het lenen van een haakse glassnijlat tijdens de duur van de workshop.
  Indien je deze reeds bezit mag je je eigen glassnijlat meebrengen of bij het inschrijven heb je ook de kans om reeds vooraf een eigen exemplaar aan te kopen die je na afloop van de workshop mee naar huis mag nemen.
   (zie inschrijvingsformulier hieronder)

 • Materiaal om de hulpmiddelen te maken om glasstukken exact op maat te snijden. Deze zelfgemaakte hulpmiddelen zal je na afloop van de workshop mogen meenemen naar huis om daar verder te oefenen en te gebruiken.

 • Het lenen van een cirkelglassnijder tijdens de duur van de workshop.
  Indien je deze reeds bezit mag je je eigen cirkelglassnijder meebrengen of bij het inschrijven heb je ook de kans om reeds vooraf een eigen exemplaar aan te kopen die je na afloop van de workshop mee naar huis mag nemen. (zie inschrijvingsformulier hieronder)

 • Het gebruik van snijolie.
  Indien gewenst kun je bij het inschrijven reeds een flesje snijolie aankopen dat je na afloop van de workshop mee naar huis mag nemen. 
  (zie inschrijvingsformulier hieronder)

 • Materiaal voor het maken van mallen voor organische snijvormen. De gemaakte snijmallen zal je bij afloop van de workshop mee naar huis mogen nemen.

 • Water, bruisend water of frisdrank tijdens het pauze moment

 • Water, bruisend water, frisdrank, pintje of rode wijn na afloop van de workshop tijdens het vragen moment.

Wat breng je zelf mee?

 • Een schort of werkjas om je kledij te beschermen of je draagt kledij waarvan het niet erg is dat er vlekken op komen van de snijolie of gaten in komen door de scherpe randen van het glas.

 • Een set beschermende maar toch dunne handschoenen om je handen en vingers te beschermen voor de scherpe randen van het glas.

Aantal deelnemers?

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximum 5 personen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat iedere deelnemer voldoende aandacht kan krijgen bij het aanleren van het glassnijden.

Inschrijven voor deze workshop

Ja, ik schrijf me in voor de workshop glassnijden en heb kennis genomen van de algemene voorwaarden zoals hiernaast omschreven.

 

Materiaal voor deze workshop.

Onderstaande materialen kunnen, indien gewenst, reeds van op voorhand worden aangekocht. Bij het inschrijven voor de workshop zal je de mogelijkheid hebben om aan te duiden welke van onderstaande materialen en gereedschappen je eventueel wenst te bestellen. Geen verplichting

Glassnijder TOYO TC10

Degelijke en kwalitatieve glassnijder met metalen steel die gevuld kan worden met snijolie. Ideaal om zuiver en op precieze manier glas te snijden.

€45,50- incl BTW

Haakse glassnijlat BOHLE 50cm

Stevige haakse glassnijlat gemaakt uit volkernmateriaal. Ideaal om op perfecte manier stukken glas haaks te versnijden.

€47,50- incl BTW

Cirkelglassnijder SILBERSCHNITT diameter tot 60cm

Ergonomische cirkelglassnijder om cirkels en ringen uit glas te snijden tot een maximale diameter van 60cm

€101,50- incl BTW

Glassnijolie SILBERSCHNITT 50ml

vloeiende glassnijolie om perfecte glassnedes te maken

€8,00- incl BTW

Materialen kunnen niet apart worden aangekocht zonder je in te schrijven en deel te nemen aan één van de workshops.