WORKSHOP

GLAS THEELICHT

Creatieve Workshop

Datum

Ofwel Donderdag 17 sept 2020 nog 5 vrij

Ofwel Vrijdag 18 sept 2020 nog 5 vrij

Ofwel Zaterdag 19 sept 2020 nog 5 vrij

Uur

Telkens van 13:00 tot 17:00u

Locatie

Glas Atelier Grégory Moulin

Slachthuisstraat 20/22

9800 Deinze

In de gebouwen van Farm Fabriek Deinze

Prijs

€75,00- incl BTW

Aantal deelnemers

Maximum 5 deelnemers per workshop

Wens je extra info vooraleer je je inschrijft? Stuur me dan een e-mail met je vraag

VOORWAARDEN

Bij het inschrijven voor deze workshop ga je akkoord met de voorwaarden en ga je akkoord met het feit dat je opgegeven persoonsgegevens zullen worden toegevoegd aan onze database voor het uitsturen van onze nieuwsbrief. In het kader van de privacywetgeving zullen de opgegeven persoonsgegevens enkel en alleen maar gebruikt worden voor onze nieuwsbrief en zullen deze geenszins met derden worden gedeeld. 

Mocht blijken dat je, desondanks je inschrijving voor deze workshop, om gelijk welke reden niet kan deelnemen aan de workshop dan kan je je deelname annuleren door het sturen van een e-mail naar greggy.moulin@gmail.com.

Indien je annuleert minstens 2 dagen (48 uur) voor aanvang van de workshop dan zal het bedrag van inschrijving en het bedrag van eventueel vooraf aangekochte materialen 100% worden terugbetaald.

Indien je annuleert binnen de 2 dagen (48 uur) voor aanvang van de workshop dan zal slechts 50% van het bedrag van inschrijving en het bedrag van eventueel vooraf aangekochte materialen worden terugbetaald.

Indien je, zonder annulatie via e-mail, niet komt opdagen (no show) tijdens de workshop dan kan het betaalde bedrag voor de workshop, noch het betaalde bedrag van eventueel vooraf aangekochte materialen, niet worden teruggeëist.

Na het insturen van je online inschrijvingsformulier zal er een e-mail worden gestuurd teruggestuurd met de vraag om de betaling uit te voeren. Pas na ontvangst van het volledige bedrag is je inschrijving definitief vastgelegd.

Aangeboden materialen die vooraf, bij inschrijving, te koop worden aangeboden kunnen niet apart worden aangekocht zonder deel te nemen aan de workshop.

Er zal niet worden toegestaan dat er tijdens de duur van de workshop alcoholisch houdende dranken worden verbruikt. Het nuttigen van een alcoholisch houdend drankje zal pas na afloop van de workshop toegestaan worden. Glas is een materiaal dat omzichtig en verantwoordelijk moet behandeld worden gezien het ernstige snijwonden kan veroorzaken. Personen waarvan blijkt dat ze reeds bij aanvang van de workshop onder invloed zijn van alcohol en/of drugs zullen ontzegd worden om te starten aan de workshop zonder terugbetaling van de betaalde gelden.

Tijdens deze creatieve workshop maken we een theelichthouder in glas. Het resultaat zal bij iedereen verschillend zijn gezien er vrije keuze zal zijn qua gebruik van glaskleuren en texturen. 

Voor wie?

Deze workshop is vooral gericht naar mensen die graag een creatieve namiddag willen beleven en het materiaal glas op een andere manier willen leren kennen. De workshop staat open voor iedereen en je hoeft geen voorkennis van glassnijden of glasverwerking te hebben

Wat doen en leren we tijdens de workshop?

 • Het materiaal glas leren kennen en leren snijden met de glassnijder

 • De glazen onderdelen snijden aan de hand van een snijmal

 • De glasstukken bijslijpen met een glasslijptoestel.

 • De glasstukken voorzien van koperband.

 • Alle losse stukken tot één geheel aan elkaar vast solderen.

 • Oppoetsen van de werkstukken.

Halverwege de workshop zal er een kort pauze moment worden ingelast en na afloop van de workshop zal er ook de mogelijkheid zijn om bijkomende vragen te stellen.

Inschrijven voor deze workshop

Ja, ik schrijf me in voor de workshop theelichthouder met glas maken en heb kennis genomen van de algemene voorwaarden zoals hiernaast omschreven.

 

Materiaal voor deze workshop.

Onderstaande materialen kunnen, indien gewenst, reeds van op voorhand worden aangekocht. Bij het inschrijven voor de workshop zal je de mogelijkheid hebben om aan te duiden welke van onderstaande materialen en gereedschappen je eventueel wenst te bestellen. Geen verplichting

Glassnijder TOYO TC10

Degelijke en kwalitatieve glassnijder met metalen steel die gevuld kan worden met snijolie. Ideaal om zuiver en op precieze manier glas te snijden.

€45,50- incl BTW

Glassnijolie SILBERSCHNITT 50ml

vloeiende glassnijolie om perfecte glassnedes te maken

€8,00- incl BTW

Wat is er inbegrepen in de prijs van de workshop?

 • Glas in verschillende kleuren en texturen

 • Het lenen van een glassnijder om mee te oefenen tijdens de duur van de workshop
  Een eigen glassnijder, als je die reeds hebt, mag uiteraard worden meegebracht of bij het inschrijven heb je ook de kans om reeds vooraf een eigen exemplaar aan te kopen die je na afloop van de workshop mee naar huis mag nemen. (zie inschrijvingsformulier hieronder)

 • Het gebruik van snijolie.Indien gewenst kun je bij het inschrijven reeds een flesje snijolie aankopen dat je na afloop van de workshop mee naar huis mag nemen. (zie inschrijvingsformulier hieronder)

 • Het gebruik van een slijptoestel

 • Het koper om de glasstukken te voorzien van een koperband

 • Het tinsoldeer en soldeervloeistof

 • Het lenen van een soldeerbout

 • Het materiaal en de producten om het werkstuk op te poetsen

 • Water, bruisend water of frisdrank tijdens het pauze moment

 • Water, bruisend water, frisdrank, pintje of rode wijn na afloop van de workshop tijdens het vragen moment.

Wat breng je zelf mee?

 • Een schort of werkjas om je kledij te beschermen of je draagt kledij waarvan het niet erg is dat er vlekken op komen van de snijolie of gaten in komen door de scherpe randen van het glas.

 • Een set beschermende maar toch dunne handschoenen om je handen en vingers te beschermen voor de scherpe randen van het glas.

 

Aantal deelnemers?

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximum 5 personen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat iedere deelnemer voldoende aandacht kan krijgen bij het maken van de glaspendels.

Mocht blijken dat de overheid extra maatregelen moet nemen en de workshops op de geplande data niet kunnen/mogen doorgaan dan zal er een aanbod van nieuwe data worden voorgesteld waaruit je zal kunnen kiezen. 

Materialen kunnen niet apart worden aangekocht zonder je in te schrijven en deel te nemen aan één van de workshops.